Långshyttans Brukshotell

falun

Långshyttans brukshotell är ett enkelt brukshotell med klassisk inredning. Hotellet är vackert beläget nära vattnet. Det ligger nära båda Falun och Borlänge. Hotellet inriktar sig främst på semesterresenärer och små konferenser. Hotellet har totalt 22 rum sprida över 3 olika hus. Dessa byggnader inkluderar en ombyggd tågstation och en herrgård.

Det finns mycket vackra omgivningar att spatsera i och hotellet erbjuder som många andra brukshotell utmärkta möjligheter att slappna av och ladda upp batterierna.

Rum

Det rådet stor skillnad på olika rum i detta hotell. Det är viktigt att veta att detta är ett enkelt hotell. Inte alla rum har privata badrum, wifi eller TV. Om du behöver något speciellt är det viktigt att du nämner detta för bokningspersonalen. Boka alltid ett rum med privat badrum ett detta är viktigt för dig.

De erbjuder ett stort antal olika typer av rum spridda över deras olika byggnader. De erbjuder allt från enkelrum till anslutande dubbelrum och sviter. Priserna varierar från 1000 kr till mer än 2000 kr. Rummen är relativt dyra i förhållande till vad de erbjuder och det finns andra brukshotell som erbjuder bättre värde för pengar om du vill åka på en lugn eller romantisk helg.

Långshyttans Brukshotell

Restaurang

Hotellet erbjuder en trevlig restaurang med bra mat. Det finns tre olika matsalar som man kan äta i. Maten är enkel men vällagad. Restaurangen är bara öppen om man bokar tid i förväg. Den serverar en daglig frukost till hotellets gäster.

Nöje

Långshyttans Brukshotell erbjuder inte några nöjen inom området. Det finns dock mycket att göra i närområdet. De två sjöarna vid hotellet erbjuder båda bra fiske. Området erbjuder även bra gångleder. Om du besöker hotellet på vintern så erbjuds bra skidåkning. Det finns möjligheter att hyra båtar i närheten.

För den som är intresserad av historia finns det mycket att se relativt nära hotellet. Falukoppargruva ligger ca 40 km från hotellet och Carl Larsson hemby ligger också i närheten.

Spa

Hotellet erbjuder inte något spa.

Konferenser

Hotellet är ett utmärkt val för små konferenser med mindre än 40 deltagare. De erbjuder även en mindre konferenslokal som kan hysa 30 deltagare. Totalt kan de två lokalerna hysa 70 personer. Båda konferensrummen är välutrustade och har  wifi. De erbjuder allt man förväntar sig av en konferenssal . Långshyttans Brukshotell är ett relativt billigt val med fast pris för deras konferensrum oavsett antalet deltagare.

Om du vill hålla en företagsmiddag så kan hotellet hysa 120 personer.