Brukshotellet i Degerhamn

degerhamn

Degerhamns brukshotell är ett hotell som ligger på Öland. Hotellet ligger beläget nära vattnet. Hotellet erbjuder enkla rum till relativt låga priser. Hotellet erbjuder rum från under 400 kr.

Hotellet erbjuder en lugn miljö där det är enkelt att slappna av och ladda batteriet. De erbjuder även bra möjligheter att vandra i pittoreska miljöer och längs dramatiska stränder. Du kan också titta på när fiskebåtarna kommer in på morgonen.

Hotellet är ett bra val för alla som vill besöka Ölands skördefestival.

Rum

Detta brukshotell erbjuder båda hotell och vandrarhem. För den som vill komma billigt undan finns det 10 vandrarhemsbäddar på övervåningen. Dessa bäddar är spridda över fyra rum.

Om du föredrar lite högre standard så erbjuder hotellet två olika typer av hotellrum. En lite enklare typ med delat badrum och en typ av rum som är lite finare. Båda rumstyperna finns både som enkelrum och som dubbelrum. Rumspriset ligger mellan 500 och 1000 kr.

Det finns gratis internet i hela hotellet.

Det är viktigt att observera att inte alla rum har privata toaletter. Om du vill ha ett privat badrum måste du alltid bekräfta att det rum du reserverar har ett privat badrum. Detsamma är sant om du vill ha TV på rummet.

brukshotell degerhamn

Restaurang

Hotellet erbjuder en restaurang som erbjuder lunch året om. Under högsäsongen erbjuder de även servering på kvällar och helger. Maten som serveras är vällagad husmanskost baserad till stor del på lokala svenska råvaror.

Exempel på den typ av rätter som serveras inkluderar t.ex. Raggmunkar, skinkstek och köttfärslimpa.

De erbjuder även ett trevligt traditionellt julboard fullt med massvis av delikatesser.

Nöje

Brukshotellet erbjuder inte några egna nöjen men det finns mycket att göra i närheten. Man kan bada i havet nära hotellet och det finns massvis med vackra vandringar att genomföra. Hotellet kan arrangera cykling och vindsurfing.

Hotellet ligger även nära många av Ölands sevärdheter såsom Södra bruket, Stora Alvaret, Fyren Långe Jan. Stränderna i området är mycket dramatiska och trevliga att besöka. Detta är extra sant när höststormarna piskar havet mot stenarna.

Spa

Brukshotellet i Degerhamn erbjuder inte något spa.

Konferenser

Detta brukshotell är inriktat på turister. Inte på konferenser och de erbjuder inga annonserade konferenspaket. Med detta sagt så är det givetvis möjligt att hyra rum och hålla mindre konferenser här  så länge man inte behöver ha tillgång till speciell utrustning.